Kommunale chefer får regning på 20.000 kroner

Otte nuværende og tidligere kommunale direktører og chefer i Kolding Kommune skal til lommerne. I alt skal de tilbagebetale 20.000 kroner til kommunen for dyre restaurantbesøg.

Det har økonomiudvalget besluttet på et møde mandag aften.

Blandt de otte er tidligere kommunaldirektør Ingemann Olsen og hans afløser, Rikke Vestergaard.

De otte kommunale chefer har blandt andet deltaget i et besøg på restaurant Noma i København, hvor de spiste og drak for 2.188,75 kroner pr. kuvert.

Det er langt over den grænse på 1.000 kroner for ordentlig omgang med offentlige midler, som Østre Landsret fastsatte i 2007 i dommen over den tidligere Farum-borgmester, Peter Brixtofte.

Tidligere kommunaldirektør Ingemann Olsen er kommet med en række regninger for restaurationsbesøg, som har ligget over grænsen på de 1.000 kroner.

Prestigetab

Borgmester Jørn Pedersen (V) siger, at sagen har betydet et prestigetab for kommunen.

- I en tid, hvor vi effektiviserer økonomien, er det et uheldigt signal. Det er brandærgerligt at få fokus på noget, der reelt handler om så få kroner, siger borgmesteren til Ritzau.

Økonomiudvalget vil nu have lavet faste retningslinjer for, hvor meget det må koste, når embedsmænd og politikere spiser ude i byen eller får mad leveret til rådhuset.

Byrådet besluttede mandag aften, at direktionen skal have retningslinjerne klar inden udgangen af november.