Kommunalt skib på grund i åen

Det kommunale vartegn i Sønderåen i Vejle skal flyttes. Skibet, der ligger midt i byen, er i fare for at kæntre, fordi sand aflejres under skibet.

Skibet blev for et år siden hejst med kran ned i Sønderåen ved kontorkomplekset, som nu er omdøbt til Dokken. Placeringen skal markere, at havnen i Vejle engang gik helt op i å-løbet.

Skibet har i det forløbne år ved udlejet til en række arrangementer.

Men nu tør kommunen ikke længere bruge skibet. ?

- Stabiliteten er allerede udfordret, eftersom Styrvolt i skrivende stund krænger til den ene side, skriver kommunen i en pressemeddelelse

Mængden af sand, som strømmer gennem åen, har overrasket kommunens teknikere og det rådgivningsfirma, som blev spurgt før skibet blev sat i åen.

De var opmærksomme på sandaflejringen, men mente, at sandet ville blive ført væk. De sidste uger har kommunen pumpet intenst for at få sandet væk. Nu viser det sig, at hvis sandet ikke fjernes hele tiden, vil sikkerheden være i fare.

- Det er vi naturligvis rigtigt ærgerlige over, da skibet er et interessant aktiv for byen, udtaler Jørgen Chris Madsen, områdechef Natur, Vej & Genbrug, Teknik & Miljø. Det skal dog understreges, at Teknik & Miljø aldrig vil gå på kompromis med sikkerhed. Gæsternes sikkerhed går forud for alt. Vi har derfor besluttet at trække i nødbremsen for hurtigst muligt at finde en optimal placering af Styrvolt uden sikkerhedsmæssige udfordringer for skibet og dets gæster. Det er derfor heller ikke længere muligt at booke skibet til arrangementer. Vi vil så vidt muligt forsøge at bevare aktivet for byen og vil derfor gentænke skibets placering og funktion.

To udvalg har Styrvolt på dagsordenen i den kommende uge.

 

Fakta

Styrvolt har siden maj 2013 haft en god placering i Sønderåen ved trappen over for Lidobiografen. Skibet fik netop denne placering for at styrke byrummet og fortællingen om Vejle Havn, fra dengang "Gammel Havn" forløb fra Sønderåen ud mod fjorden. Skibet har været et aktiv for vejlenserne, der hyppigt har booket Styrvolt til diverse arrangementer.