Kommune: Flere fartkontroller, tak

Tønder Kommune beder nu politiet lave flere hastighedskontrol og udpeger særlige steder

I forbindelse med efterårets hastighedskampagne har Tønder Kommune sendt Syd- og Sønderjyllands Politi en liste med de nye strækninger, hvor kommunen ønsker hastighedskontrol.

Det drejer sig bl.a. uheldsbelastede strækninger: Adelvadvej-Aabenraavej med 26 uheld i perioden 2010 - 2014. Ribevej ved Toftlund med 14 uheld i samme periode. Møgeltønder Omfartsvej med 10 uheld og Bovvej også med 10 uheld fra 2010 til 2014.

- Vi har peget på særligt uheldsbelastede strækninger og kryds, strækninger ved huse på landet og strækninger, hvor vi ved, der køres stærkt, siger den kommunale trafiksikkerhedsmedarbejder Anders Hørkjær Pedersen.

- Vi har en trafikpolitisk målsætning om at nedsætte antallet af dræbte og tilskadekomne med 50 pct. inden udgangen af 2020, og vi anser politiets fotovogne som et vigtigt virkemiddel til at nå målsætningen. 

Udover en øget politiindsats i kampagneperioden forsøger Tønder Kommune også at påvirke bilisterne til at lette foden fra speederen ved hjælp af vejkantplakater med teksten ”Ta’ 10 af farten” og ”Din Fart”.