Kommune glæder sig over forslag fra forsvarsministeren

I Varde Kommune glæder man sig over et forslag fra forsvarsministeren, der kan give kommunen flere arbejdspladser.

Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen vil have flere værnepligtige. Hvis Danmark skulle komme i konflikt, bliver det et spørgsmål om kapacitet, mener ministeren.

Det forslag har fået mundvigene til af vende opad i Varde Kommune, hvor borgmester Erik Buhl (V) mener, det et godt forslag og en god idé. Her kan flere værnepligtige nemlig betyde flere ansatte til en af Varde Kommunes største arbejdspladser, Varde Kaserne.

-Det betyder større omsætning samt mere liv og vækst i vores kommune. Så det er noget af det, vi ser frem til som mulighed på baggrund af det her forslag, siger Erik Buhl til TV SYD.

Pt. er der 4.200 værnepligtige i forsvaret. Forslaget om flere kvinder og mænd i trøjen kommer dog ikke med noget konkret antal. Hos Dansk Folkeparti vil man dog gerne op på 10.000 værnpligtige, på trods af at 8 ud af 10 forlader forsvaret, når de har aftjent deres værnepligt.

Men ifølge Maria Krarup (O), så kan det at have flere værnepligtige give god gevinst.

-Vi får et mere robust forsvar, vi får mulighed for at få flere professionelle ved at have værnepligt. Og så er der en hel masse ting, som værnepligten giver, der både har militær betydning, men den har også civil betydning, siger hun til TV 2.

Liberal Alliance og Socialdemokratiet har i dag sagt nej til forslaget.