Kommune klar med hjælp til 125 fyrede

Fredericia Kommune lover nu at stå klar med hjælp til de 125 medarbejdere, der bliver fyret fra fiskefabrikken Espersen i Fredericia.

Fredericia Kommune lover, at de nok skal hjælpe de mange medarbejdere, der i løbet af det kommende år bliver fyret fra fiskefabrikken Espersen i Fredericia.

Mandag meldte fiskerikoncernen Espersen ud, at de lukker fabrikken i Fredericia, og flytter den til Polen, og at de 125 medarbejdere bliver afskediget. 

Men nu står kommunen altså klar til at hjælpe. 

- Jeg er rigtig ked af, at Espersen lukker produktionen ned i Fredericia. Det er trist for de dygtige medarbejdere, der mister deres job.  Nu skal vi gøre alt, hvad vi kan for at hjælpe den enkelte medarbejder videre i andet arbejde, siger borgmester i Fredericia Kommune, Jacob Bjerregaard (Socialdemokratiet), i en pressemeddelelse til TV SYD.

Mere konkret vil kommunen hjælpe med efteruddannelse og jobtræning.

- Vi har et projekt i kommunen, der hedder "Klar til job i transportbranchen". Jeg forestiller mig, at vi kan lave et lignende projekt for de fyrede medarbejdere fra Espersen. Det kunne hedde "Klar til job i industriel produktion", siger formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget i Fredericia Kommune, Marianne Thomsen (SF), til TV SYD.

Umiddelbart er kommunens tilbud til de fyrede ikke meget anderledes, end de tilbud kommunens arbejdsløse normalt får. Men der er en afgørende forskel, mener Marianne Thomsen.

- Der er flere puljer, vi kan søge til netop situationer som denne, hvor mange afskediges på en gang. Så der vil være flere penge til fx efteruddannelse og jobtræning, siger Marianne Thomsen til TV SYD.