Kommune kom Løkke i forkøbet: Sendte valgdato ud ved en fejl

Mandag blev en mail med en fiktiv dato på folketingsvalget sendt ud til valgtilforordnede i Esbjerg Kommune.

”Gud, er der udskrevet valg?”

Det tænkte Ulla Koman-Mejer, da hun mandag modtog en mail på sin e-boks fra Esbjerg Kommune, hvori de takkede hende for sin tilmelding til folketingsvalget den 19. marts.

Ulla Koman-Mejer er byrådsmedlem i kommunen for Socialdemokratiet, og hun skal, ifølge mailen, bruge den 19. marts i Bramming Kultur og Fritidscenter, hvor hun skal vejlede borgerne i at stemme, så folketingsvalget kan løbe ordentlig af stablen.

Sådan her lød noget af den mail, som byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer (S) modtog på sin e-boks.
Sådan her lød noget af den mail, som byrådsmedlem Ulla Koman-Mejer (S) modtog på sin e-boks.

System kræver dato

Men det er nødvendigvis ikke den 19. marts, at Ulla Koman-Mejer skal bruge dagen i Brammings fritidscenter. I hvert fald har statsministeren ikke udskrevet valg endnu, til trods for den forvirring mailen fra Esbjerg Kommune kan skabe.

Sekretariatschefen i Esbjerg Kommune forklarer, at kommunens system, hvor de forbereder det praktiske omkring folketingsvalget, kræver en dato. Derfor blev den fiktive valgdato 19. marts skrevet ind, så arbejdet kunne gå i gang.

- Vi har egentlig bare forsøgt at komme lidt på forkant, så er det jo uheldigt, at det kommer ud, fortæller sekretariatschef i Esbjerg Kommune, Søren Abildtrup, til TV SYD.

Fejlen opstod, da kommunen i et internt system lagde en skabelon ud til en mail til de valgtilforordnede, hvor datoen ikke var blevet slettet. Skabelonen blev benyttet af en koordinator, der ifølge Søren Abildstrup nåede at sende den fiktive dato rundt til fem valgtilforordnede, inden fejlen blev opdaget. I alt skal Esbjerg Kommune bruge 200-250 valgtilforordnede, så det kunne være gået meget værre.

Dato er delt

At det netop var den 19. marts, der var valgt som fiktiv dato, skabte undren hos Ulla Koman-Mejer om, hvorvidt datoen egentlig var rigtig eller ej. For statsministeren skal udskrive valg tre uger før, og i morgen tirsdag er der lige præcis tre uger til den 19. marts.

- Jeg var da bare helt vildt overrasket, siger byrådsmedlemmet om mailen.

Hun delte mailen på sin Facebook-side, hvor flere skriver tillykke med titlen som valgtilforordnede, men også undrer sig over datoen.

quote

Vi har egentlig bare forsøgt at komme lidt på forkant, så er det jo uheldigt, at det kommer ud.

Søren Abildtrup, sekretariatschef, Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune sendte en mail ud til de fem modtagere, hvor de beklagede fejlen. Kommunen kan dog ikke forsikre dem, der kan læse det på Facebook, om at det er en fejl.

- Der er nok nogen, der synes, det er sjovt. Det synes vi nødvendigvis ikke, det er, siger Søren Abildtrup om delingen af mailen.

Hvis nogle er blevet lettere forvirrede, fastslår TV SYD lige, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) endnu ikke har udskrevet valg.