Kommune: Kunne vi have gjort noget bedre?

Esbjerg Kommune vil undersøge, om den skulle have gjort noget anderledes i sagen om den 40-årige mand, der er anklaget for omfattende sexmisbrug af børn.

Det er tid til selvransagelse i Esbjerg Kommune, efter at en 40-årig mand ifølge politiet i 23 år har begået sexovergreb på ni børn. I perioden 2007-2010 boede den anklagede i Esbjerg Kommune, hvor nogle af overgrebene skulle være foregået.

- Vi skal tilbage og se, om der har været faresignaler, vi eventuelt skulle have opdaget, siger formanden for Børne- og familieudvalget i Esbjerg Kommune Hans Erik Møller, Soc. dem.

Socialministeren har bebudet en undersøgelse af, om kommunerne har været gode nok til at håndtere den her slags sager, og det hilser udvalgsformanden velkommen.

Har gennemgået sager

I april 2010 sagde familiechefen i Esbjerg Kommune i kølvandet på en anden stor sag om sexmisbrug af børn, Tønder-sagen, at man ville gennemgå samtlige sager i kommunen med "tættekam" for at undgå lignende tilfælde i Esbjerg. Men tættekammen opdagede altså ikke den 40-åriges påståede sexmisbrug.

- Alligevel er den her sag ikke røget i tættekammen, men det jo også et spørgsmål, om der overhovedet har været nogen signaler, der kunne indikere det her (sexovergreben, red.) for ellers er det umuligt at afsløre sådan noget her, siger Hans Erik Møller.