Kommune støtter tv-serie med 1,5 mio. kr.

Hedensted Kommune betaler 1,5 mio. kr. til en ny ungdomsserie, som skal optages på Tørring Gymnasium efter nytår. Som betaling for støtten bliver serien navngivet Hedensted High.

Eleverne på gymnasiet får mulighed for at være statister i serien, som optages med professionelle skuespillere. Bl.a. Thomas Ernst fra Kolding.

- At øge kendskabet til navnet ?Hedensted? er centralt i vores indsats for at få flere borgere og mere erhverv til kommunen, siger borgmester Kirsten Terkilsen (V) i en pressemeddelelse.

- Serien vil blive markedsført af en væsentlig national mediepartner, og derfor når vi ud til en bred målgruppe af både unge og voksne. Samtidig får vi indirekte præsenteret vores fantastiske gymnasium, som sammen med vores mange folkeskoler fortæller, at vores område er velegnet for børnefamilier.

Filmselskabet Delucca Film præsenterede onsdag en trailer for eleverne, hvor de kunne se lidt om konceptet.

Optagelserne starter efter nytår. Foruden kommunen er der tegnet sponsorkontrakter med Hotel Gudenå, Restaurant Rindbæklund, Hedensted Golfklub og Frank Elkjær Biler.?

Det er det århusianske filmselskab Deluca Film, som står for produktionen af den nye serie, der i første omgang består af 6 afsnit. Serien bliver vist i både Danmark, Norge og Sverige.

Rollelisten tæller bl.a. Lars Bom (Rejseholdet, Strisser på Samsø), Carsten Bang (komiker), Sebastian Jessen (2900 Happiness) og Thomas Ernst (Hvidsten Gruppen, Kærestesorger).

Serien lanceres som en ungdomsserie. Den skal foregå på et gymnasium, og serien er inspireret af amerikanske ungdomsserie, der foregår på high schools. Derfor også navnet Hedensted High.

Delucca film har tidligere lavet bl.a. julekalender for TV 2, hvor kommuner har sponseret. På baggrund af de erfaringer, tror Hedensted Kommune at serien kan skaffe omtale til en værdi af 10 mio. kr.

Se et klip fra prøvefilmning til den nye serie v(enligst udlånt af Delucca Film)