Kommune vælter sig i nye arbejdspladser

I Kolding tiltrækker de flere og flere arbejdspladser. En udvikling der ser ud til at forsætte, hvis man skal tro borgmesteren.

Smilene er brede i Kolding Kommune og hos borgmester Jørn Pedersen (V). I løbet af det sidste år er der nemlig skabt op mod 1000 nye arbejdspladser.

-Det betyder blandt andet, at chancen for tilflytning bliver større. Det er job, uddannelse og kærlighed, der får folk til at flytte – derfor er arbejdspladser nødvendige, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Borgmesteren forklarer, at kommunen gør meget for at tilpasse sig virksomhedernes behov. Han påpeger også, at den geografiske placering er et plus. De mange borgere i området gør det  nemmere for virksomhederne at finde arbejdskraft.

Nemmere af finde nye folk

I 2016 flyttede til Laksefirmaet Vega Salmon sit hovedkvarter fra Esbjerg til Kolding.

- En af grundene til at vi flyttede var, at rekruteringsgrundlaget er større i Kolding. Vi får flere ansøgninger, når vi slår en stilling op her. Og så er der infrastrukturen, det ligger lige i Jyllands smørhul, siger Claus Espersen, der salgdirektør i virksomheden, til TV SYD.

Med flytningen kom virksomheden også tættere på sin produktion i Flensborg. I Kolding er der desuden flere virksomheder at sparre med, forklarer han.

2017 tegner også til at blive et godt år for nye arbejdspladser, fortæller borgmester Jørn Pedersen.

quote

Det går rigtig godt, og noget tyder på, at det forsætter resten af året. Men nu skal vi jo lige skyde bjørnen, inden vi sælger skindet.

Jørn Pedersen, borgmester (V), Kolding

- Året er startet helt fantastisk. Mundvigene står fuldstændig op ad, må vi sige. Det går rigtig godt, og noget tyder på, at det forsætter resten af året. Men nu skal vi jo lige skyde bjørnen, inden vi sælger skindet, siger han til TV SYD.

Det er alt fra produktions- til kreative virksomheder, der slår sig ned i kommunen.

Se I Godt Selskab - Kolding Rådhus herunder - eller på TV SYD+ klokken 22.40.

Hvordan er en borgmesters arbejdsdag ? Er en rådhusbetjent egentlig en betjent, og er det nemt at holde styr på borgmesterens kalender?