Kommuner: Betal skat men udfør arbejdet selv

Køb et klippekort og vær med til at betale for børnehavens legeplads. Sådan er virkeligheden for forældrene i børnehaven Petersbjerggård i Kolding. Der er nemlig ikke penge i kommunekassen til den slags.

Hvis forældrene ikke selv betale og udføre arbejdet er der ingen ny legeplads. Derfor var der i dag stor indsamlingsfest, hvor nogle forældre frivilligt lagde arbejdskraft i boderne, mens andre forældre frivilligt lagde penge i indsamlingskassen.

Det sker flere og flere steder. For der er en tendens til, at vi selv tager arbejdshandskerne på og nogle gange enddag også betaler for materialer, som førhen var noget kommunen sørgede for.

I april 2012 lagde borgerne i Hejlsminde selv fliser og svingede malerpenslen på offentlige arealer. Før det var det borgerne i Vester Nebel, der efter fem års kamp med kommunen for at få et fortov, valgte at lægge det selv. Den udvikling er problematisk, vurderer en lektor i politisk sociologi.

- Man risikerer at skabe et a- og et b-hold. Nogle har rigeligt med resurser, mens andre har vanskeligere ved at tiltrække den slags resurser. Det skaber større ulighed, siger Klaus Levinsen, lektor, Ph.D, fra Syddansk Universitet.

Hør hvad Kolding kommune svarer i TV SYD lørdag kl. 19.30.