TV der bevæger dig

SPORT

Kommuner betaler millioner for at få Tour'en forbi

Det koster de to værtskommuner Vejle og Sønderborg samt Region Syddanmark mange penge at få en Tour de France-etape til landsdelen. Men gevinsten er endnu større.

Byerne må til lommerne for at trække Tour-showet til byen, men det kan vise sige at være en god forretning. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Det koster mange penge at få en dansk Tour de France Grand Départ til Danmark. I alt koster det staten, regionerne og kommunerne 88 millioner kroner.

Vejle Kommune betaler med 5 millioner kroner, Sønderborg 10 millioner kroner. Region Syddanmark spytter sammen med Region Sjælland og Region Hovedstaden 15 millioner kroner i Tour de France 2021.  

Staten bidrager med 17 millioner kroner, og så betaler både København, Roskilde og Nyborg Kommuner også for at deltage i cykelfesten.

Desuden forventer arrangørerne at 1 million kroner finansieres ved andre bidrag som sponsorindtægter.

Store indtægter venter

Selvom det er dyrt at få Tour de France Grand Départ (som starten på Tour de France kaldes) til Danmark, så ser gevinsten ud til at være endnu større.

Erhvervsministeriet har netop offentliggjort en rapport udarbejdet af Deloitte, der beskriver økonomiske gevinster i forbindelse med afvikling af den seneste Grand Départ afholdt uden for Frankrig - i Düsseldorf i Tyskland i 2017. Her var de økonomiske gevinster for området i omegnen af 478 millioner kroner. Reklameværdien er blevet anslået til cirka 3,3 milliarder kroner. 

Mere sport