Kommuner halter efter uddannelsesmål

Flere unge vælger en erhvervsuddannelse, men der er stadig et stykke vej op til den nationale målsætning. Vejen Kommune er i top tre på landsplan.

Bevægelsen er der, men det må godt gå lidt raskere til med de unges valg af erhvervsuddannelser, lyder det fra Dansk Byggeri.

Ifølge den nationale målsætning for år 2020 skal 25 procent af en ungdomsårgang søge ind på en erhvervsuddannelse. Fem år senere, i 2025, skal andelen være oppe på 30 procent, fremgår det af erhvervsuddannelsesreformen.

På landsplan har 26 kommuner en søgning på erhvervsuddannelser på 25 procent eller mere. Mens ni kommuner ligger nede på ti procent og derunder. I Syd- og Sønderjylland er alle kommuner dog pænt med - dog med plads til forbedringer. 

 

Vejen og Billund Kommuner ligger i top, hvad angår unges valg af erhvervsuddannelser. Kilde: Dansk Byggeri.
Vejen og Billund Kommuner ligger i top, hvad angår unges valg af erhvervsuddannelser. Kilde: Dansk Byggeri.

 

- Søgningen til erhvervsuddannelsen viser i år en lille stigning på én procent. Generelt er vi meget langt fra målet. Nogle af kommunerne skal tage sig gevaldigt sammen, hvis de skal medvirke til, at målet nås. Det er især kommunerne nord for Købehavn, som ligger meget lavt, siger underdirektør Louise Pihl, Dansk Byggeri.

Top tre på landsplan er Læsø med en søgning på 67 procent, Morsø med 49 procent og Vejen med 35 procent.

Bunden lægges af Gentofte med tre procent, Allerød med fire procent og Rudersdal, Hørsholm og Fredensborg, alle med syv procent.