Kommuner kræver krisehjælp

Sneen fortsætter med at vælte ned over Danmark. Samtidig breder panikken sig blandt kommunerne.

For snerydningen koster mange penge, budgetterne skrider, og derfor mener flere kommuner nu, at regeringen bør træde til.

- Budgetoverskridelsen svarer til at bygge tre nye børnehaver, siger Peter Hansen, formanden for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

Vejen, Esbjerg, Aabenraa og Sønderborg efterlyser samstemmende økonomisk hjælp fra Christiansborg.

- Man kunne give penge til vinterberedskab på bloktilskuddene, eller hvad man nu kan være kreative med. Man er jo kreativ med så mange andre ting på Christiansborg, siger formanden for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Peter Hansen til P4 Syd.

Ser slemt ud

I Sønderborg ser det særlig slemt ud. Her har man indtil videre brugt 30 millioner kroner på snerydningen - tre gange så meget som budgetteret.

Også i Esbjerg efterlyser man hjælp fra regeringen, for ellers får det konsekvenser.

- Det vil komme til at gå ud over børn- og ældreområdet. Det vil vi ikke, men hvad hulen skal vi stille op, for vejene skal jo også være i orden, siger formanden for teknik- og forsyningsudvalget, Freddie Madsen.

Han forestiller sig, at den økonomiske hjælp kan være en del af finanslovsforhandlingerne til efteråret.

Den konservative finansordfører i Folketinget, Mike Leagarth, støtter kommunernes krav:

- Jeg er positivt indstillet over for at sætte kommunernes ønske på dagsordenden. Jeg vil gerne være talsmand for deres sag. Det har jo været en ekstraordinær lang vinter, siger han.