To kommuner passer bedst på de små cyklister

Rådet for Sikker Trafik kårer Esbjerg og Aabenraa til de kommuner, som tager sig bedst af trafiksikkerheden.

Esbjerg og Aabenraa kommuner er bedst til sikre, at børnene kan komme sikkert til og fra skole. Det siger Rådet for Trafiksikkerhed, som netop har bedømt alle landets kommuner.

Rådet giver point for fysiske forbedringer langs skolevejene, informationskampagner og trafikundervisning i folkeskolerne.

Det placerer Esbjerg og Aabenraa på førstepladsen i den såkaldte guldkategori sammen med 13 andre kommuner. Blandt dem er Vejen, Vejle og Fredericia kommuner, der alle kommer på de næste pladser efter Esbjerg og Aabenraa. 

Skulderklap til børn og forældre

Formanden for Esbjergs børne- og familieudvalg, Diana Mose Olsen (SF), er stolt over den delte førsteplads.

quote

Forældrene spiller en vigtig rolle, fordi de klæder børnene på til opgaven

Diana Mose Olsen, formand for børne- og familieudvalget i Esbjerg.

- Vi har en masse børn og unge, som hver dag vælger at transportere sig selv til skole, og de fortjener først og fremmest et skulderklap. Samtidig spiller deres forældre en vigtig rolle, fordi de klæder børnene på til opgaven, og skolerne bakker op, når de i undervisningen sætter fokus på forskellige aspekter af trafiksikkerheden, siger Diana Mose Olsen i en pressemeddelelse.

I år bruger Esbjerg 3,5 millioner kroner på at forbedre otte skoleveje. Målet er at skabe større tryghed på vejene, så flere børn kan gå eller cykle til skole. 

Færre alvorlige ulykker

Generelt er det blevet tryggere på vejene, og antallet af trafikdrab er langt lavere nu, end den var for 30-40 år siden.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik har vi fået en positiv udvikling på grund af fartgrænser og sikkerhedsseler samt forbedring af vejene, bilerne og trafikanternes adfærd. 

Siden 2007 er antallet af personskader halveret. Det gælder også for skolebørnene, som dog stadig er overrepræsenterede i statistikken.