TV der bevæger dig

Kommuner siger nej til whistleblowerordning

06:17

1 af 2

Ingen af kommunerne i vores sendeområde har indført en whistleblowerordning til deres ansatte. I København er det en stor succes.

En rundspørge som TV SYD har foretaget viser, at ingen af vores sendeområdets 15 kommuner har indført en sladreordning- også kaldet en whistleblowerordning, for deres ansatte.

En ordning der gør, at de ansatte anonymt kan videregive oplysninger eller mistanker om uregelmæssigheder eller ulovligheder.

I Københavns Kommune har en sådan ordning kørt i to år. I løbet af den tid har kommunen modtaget 84 henvendelser om 147 forhold. Og ifølge Københavns Kommune har der været hold i to tredjedele af henvendelserne. Her har der enten været tale om ulovlige forhold eller alvorlige fejl.

- Det er en succes på den måde, at det har givet medarbejderne i Københavns Kommune en kanal til at kaste lys over forhold, som de ikke kan tage op og løse lokalt. Og den er blevet taget godt imod - i evalueringen svarer 81 procent af tillidsrepræsentanterne, at de vil anbefale ordningen, siger Borgerrådgiver Johan Busse fra Københavns Kommune til tv2.dk

Også i Roskilde og Randers har de indført en sådan ordning.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden