Kommuner slår pjalterne sammen for at hjælpe veteraner

Tolv kommuner er gået sammen om at sørge for, at veteraner kan få den hjælp, de har brug for.

Samme hjælp - uanset hvilken kommune, man bor i.

Det er målet med det nydannede Syd- og Sønderjyllands Veteranforum, som holdt sit første møde i dag.

- Vi håber på, at man på tværs af kommunerne kan hjælpe hinanden. Vores mål er at skabe et forum for vidensdeling og få mere kendskab til, hvad hinanden gør, så vi bedst muligt kan udnytte de kompetencer, der er, siger Allan Kühne Nielsen, veterankoordinator i Vejen Kommune og initiativtager til Syd- og Sønderjyllands Veteranforum, til TV SYD.

Veteranforummet består af 12 kommuner: Sønderborg, Varde, Vejen, Kolding, Aabenraa, Billund, Esbjerg, Fanø, Fredericia, Haderslev, Tønder og Vejle. I stedet for at have hver deres veteranindsats, vil kommunerne gerne arbejde tættere sammen om at hjælpe de 5.000 syd- og sønderjyske veteraner. Det er et tiltag, som veteranerne længe selv har efterspurgt, og derfor glæder det initiativtageren, at så mange kommuner har valgt at være med.

- Det er super fedt at se så stor tilslutning. Der findes mange tilbud til vores veteraner, men for at kunne vejlede veteranerne bedst muligt, har vi brug for at få et overblik, og det skal det nye veteranforum hjælpe med, siger Allan Kühne Nielsen.

quote

Det er super fedt at se så stor tilslutning.

Allan Kühne Nielsen, veterankoordinator i Vejen Kommune

Ud over repræsentanter fra kommunerne var der til mødet i dag også inviteret nogle af de fagfolk, som hver dag møder og hjælper veteranerne.

Nyt forum skal hjælpe landsdelens veteraner.