TV der bevæger dig

Kommuner uenige om flygtninge må arbejde i daginstitutioner

I Esbjerg må flygtninge gerne være i praktik i daginstitutioner, selvom man ikke kan lave en børneattest på dem. I Kolding må de ikke. Arkivfoto.

Det er ikke i alle kommuner, at flygtninge må være i praktik i børnehaver og vuggestuer. Det er nemlig næsten umuligt at få lavet en børneattest.

Flygtninge har givet kommunerne en ny hovedpine. I dag skal alle, der arbejder med børn, have en børneattest. Den viser, at man ikke er dømt for seksualforbrydelser imod børn. Men for flygtninge gælder attesten kun for deres tid i Danmark. Og det er næsten umuligt at hente oplysninger fra flygtningenes hjemland. Kommunerne ved altså ikke, hvad de enkelte flygtninge har med i bagagen.

En rundrining til kommunerne i vores del af landet viser, at den problemstilling bliver håndteret vidt forskelligt. Nogle vil ikke have flygtninge i praktik i børneinstitutioner, når de ikke kan sikre sig, at flygtningene har en ren straffeattest. Andre kommuner ser ikke den manglende børneattest som et problem og vil gerne have flygtninge i praktik i daginstitutioner.

00:12

Hør, hvad Diana Mose Olsen mener om børneattesterne.

Luk video

Esbjerg er en af de kommuner, der gerne vil have flygtninge i praktik i daginstitutioner. Diana Mose Olsen (SF), der er formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune mener, at praktik giver flygtningene gode muligheder for at komme ind på arbejdsmarkedet. Og så er en børneattest en mindre detalje.

I Kolding Kommune ser man anderledes på tingene. Her vil man ikke have flygtninge i praktik i daginstitutioner. Formanden for kommunens Børne- og Uddannelsesudvalg, Christian Haugk (A), siger i dag til TV SYD, at kommunen ikke vil gå på kompromis med børnenes sikkerhed.

Se også, hvad Christian Haugk skrev på Twitter tidligere i dag:

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden