Koncept skal sikre børns udvikling og trivsel – BUPL er bekymret

Børn under seks år skal sikres bedre udvikling og trivsel i daginstitutionerne. Tirsdag bliver projektet skudt i gang i Kolding på stort opstartsmøde.

Omkring 1.100 af Kolding Kommunes medarbejdere bliver tirsdag introduceret til projektet om læringsledelse. Et projekt der hører under Aalborg Universitet.

Seks kommuner deltager i projektet - heraf fire i TV SYDs område. Det er Hedensted, Billund, Fredericia og Kolding Kommuner.

Bakkeskolen er en af de mange skoler i Kolding Kommune, der benytter sig af det nye læringsledelsesprojekt.
Bakkeskolen er en af de mange skoler i Kolding Kommune, der benytter sig af det nye læringsledelsesprojekt.

Som et led i projektet skal der løbende sættes fokus på trivsel ved hjælp af spørgeskemaer. Det bekymrer BUPL, der frygter kontrol og forkert brug af undervisningsmidlerne.

- Konceptet skulle gerne være med til at bryde den negative, sociale arv. Det har hele Danmark fokus på lige nu. Det stiller vi spørgsmålstegn ved. Bruger vi pengene rigtigt? Der bruges mange penge på at købe koncepter hjem for en kommune. Kunne vi have brugt dem anderledes på vores pædagogiske personale? For eksempel ved at opnormere, som vi ved er en udfordring rigtig mange steder, siger formand for BUPL Sydjylland, Jonna Jul Gudmundsen, til TV SYD.

Det er nyt at institutionsbørn skal gennem projektet. På skolerne, herunder Bakkeskolen i Kolding, har man allerede erfaringer med læringsledelse – og er glade for det.

quote

Der bruges mange penge på at købe koncepter hjem for en kommune. Kunne vi have brugt dem anderledes på vores pædagogiske personale?

Jonna Jul Gudmundsen, Formand, BUPL Sydjylland

- Det handler om at løfte kvaliteten i vores daginstitutioner endnu mere – selvfølgelig for børnenes skyld. Man har jo fundet ud af at dagtilbuddene i de tidlige år har stor indflydelse på dannelse og udvikling på lang sigt. Den her kortlægning kan vi bruge til at målrette vores indsats, forklarer børnechef i Kolding Kommune, Merete Lund Westergaard, til TV SYD.

Men spørgeskemaerne og projektet bekymrer hos BUPL Sydjylland.

- Det giver en ensretning af den pædagogiske praksis. Vi har været vant til som pædagoger, gennem mange år, at arbejde struktureret ud fra barnets perspektiv. Nu er der en kommune der siger, at nu arbejder vi alle sammen ud fra det her koncept, siger Jonna Jul Gudmundsen fra BUPL.

Den bekymring forstår de dog ikke i Kolding Kommune.

- Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, hvis det bliver italesat som kontrol. Det er et projekt som i sidste ende skal gavne børnene, slutter Merete Lund Westergaard.