Konflikt kan blusse op igen

En ny konflikt kan være på vej mellem Vejleafdelingen af fagforbundet 3F og Restaurant Vejlegården.

Det skriver Politiken Søndag. Der har ellers været roligt, siden restauranten i Vejle genåbnede i maj i år med et nyt selskab som forpagtere og med den tidligere forpagter Amin Skov som køkkenchef.

Men 3F Vejle vil stadig have de nye forpagtere til at tegne overenskomst med fagforeningen, selv om det nye selskab ligesom Amin Skov har valgt en overenskomst med Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

- Vi har bestemt ikke opgivet at få en overenskomst med Vejlegården, siger Henning Troelsen, der er gruppeformand i 3F Vejle, til Politiken.

- Vi ser den nuværende situation med de nye forpagtere som en videreførelse af den tidligere konflikt. Men vi har ikke kontaktet dem endnu. Vi har ladet sommeren gå, og vi vil vurdere sagen her i efteråret, siger Henning Troelsen.

Bestyrelsesformanden i det nye selskab bag Vejlegården, Jette-Lis Christensen, afviser 3F:

- Vi har stadig overenskomst med Kristelig Fagbevægelse. Der er ikke nogen forskel til tidligere, bortset fra at vi er startet op med et nyt selskab. Men det er ikke Amin Skov, som 3F skal slås med mere. Han skal bare passe sit arbejde. Så må vi andre slås, siger Jette-Lis Christensen til Politiken.