TV der bevæger dig

Kongelig sprøjtefører i Tønder

02:35

Prinsesse Marie fik vand i både hår og hovede, men havde tilsyneladende en sjov oplevelse.

1 af 2

Prinsesse Marie trak i branduniformen i dag. Under et besøg på Tønder Grundskole demonstrerede eleverne, hvad de har lært om brandforebyggelse, og der var en del vandpjaskeri.

Hvert år sætter over 1.100 grundskoler brandforebyggelse på skoleskemaet i uge 40. Det er en del af den landsdækkende Lær om brand-kampagne. Prinsesse Marie var med i en øvelse, hvor hun vand i både håret og hovedet og en meget rød kind af teatersminke.

Vand og bold

Elever fra skolens 4. og 5. klasser viste, hvad de har lært for at forebygge brande, og de prøvede at slukke en mindre brand sammen med en brandmand fra Tønder Brandvæsen.

Prinsesse Marie er tilknyttet Beredskabsstyrelsen og har selv gennemgået en grundig uddannelse i brandslukning i forbindelse med sin introduktionsuddannelse i 2011. I dag var hun sprøjtefører i en øvelse, hvor det gjaldt om at ramme og flytte fodbolde med en vandstråle. Under brand-kampagnen lærer titusinder af skoleelever over hele landet at omgås ild med forsigtighed og omtanke. Forud for undervisningen har skolerne fået tilsendt gratis undervisningsmaterialer fra Beredskabsstyrelsen, og mange steder slår skolerne sig sammen med de kommunale brandvæsener om at undervise børnene i brandforebyggelse.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden