Konkursbo indgår forlig med Sønderjyske

Fodboldklubben Sønderjyske blev sidste sommer stævnet for 1,2 mio. kr. Sagen er nu afgjort med et forlig, men parterne vil ikke fortælle om detaljerne, skriver JydskeVestkysten.

Det er kuratoren i det konkursramte Nitz Invest A/S, som har udtaget stævningen. Ifølge den var pengene, 1.251.331 kr., en del af et lån, som gjorde Sønderjyske i stand til at købe spillerne Henrik Bødker og Morten Bertolt. Kuratoren mener ikke, at lånet er betalt tilbage, selv om det skulle ske, når spillerne forlod klubben.

Sønderjyske afviste sidste sommer, at der skulle være et økomomisk mellemværende med Thomas Nitz.

- Jeg kan bekræfte, at der er indgået forlig i sagen mellem Nitz' konkursbo og SønderjyskE, siger advokat Flemming Jensen, som er kurator, til JydskeVestkysten. Jeg kan dog ikke afsløre de nærmere detaljer, da parterne har aftalt at udsende en fælles pressemeddelelse i løbet af den kommende uge.

Forretningsmanden Thomas Nitz døde i sidste uge på Philippinerne. Han solgte i 2008 sin andel i ejendomsselskabet Zeta Invest og gik ind som investor i Sønderjyske, hvor han fik plads bestyrelsen.

Fra sommeren 2008 til vinteren forvandlede han en formue på 82 mio. kr. til et underskud på mindst samme beløb. Hans firma blev begæret konkurs af medarbejderne.

Og det var i forbindelse med konkurssagen, at kurator er faldet over aftalen med fodboldklubben.

Morten Bertolt forlod klubben i 2010 og Henrik Bødker i 2013 ? to måneder før, Nitz Invest gik konkurs.