Kontanthjælpsmodtagere bliver hjulpet på vej af lav ledighed

I Hedensted Kommune har man på et år reduceret antallet af kontanthjælpsmodtagere med 20 procent. Den lave ledighed i kommunen giver friere hænder til at hjælpe de tungere borgere.

Gennem det senest år er antallet af kontanthjælpsmodtagere, ifølge Hedensted Kommune, faldet markant i kommunen. Faldet på 20 procent skyldes blandt andet et nyt socialt projekt, der skal hjælpe kontanthjælpsmodtagerne ud på jobmarkedet få timer ad gangen.

Projektet kaldes Code of Care, en form for omsorgsformel, som sikrer, at de borgere, der har haft sværest ved at komme i arbejde, får tilbudt stillinger, hvor de kan arbejde få timer om ugen til at starte med. Er ansættelsen en succes, kan borgeren blive ansat flere timer.

En af borgerne, der har været med i projektet og er kommet tilbage på arbejdsmarkedet, er Ole Christiansen. Siden første januar har han arbejdet fast som altmuligmand på Spisegården i Løsning, efter at have været med i projektet i tre år.

quote

Det er noget af det bedste, der er sket.

Ole Christiansen til TV SYD

- Det betyder, at jeg har noget hver dag at komme op til, og det betyder noget for min familie derhjemme. Det er noget af det bedste, der er sket, siger Ole Christiansen til TV SYD.

En af grundene til, at projektet kan lykkes, er, at Hedensted Kommune i øjeblikket oplever en lav ledighed. Faktisk er ledigheden den laveste i Syd- og Sønderjylland, og lige nu er 450 borgere, ifølge Hedensted kommune, jobparate. Det betyder, at kommunens jobcenter kan koncentrere sig om borgerne, som har sværest ved at komme i arbejde.

- Vi ligger fantastisk i det østjyske med E45 lige igennem kommunen, så der er ingen tvivl om, at vi er begunstiget af, at der er mange virksomheder, der synes, det er godt at bosætte sig her, siger formand for beskæftigelsesudvalget i Hedensted Kommune Henrik Alleslev til TV SYD.