Kontanthjælpsmodtagere er kommet i uddannelse

Unge kontanthjælpsmodtagere fra Varde bliver ikke længere forsørget af det offentlige. De er gået i gang med en uddannelse.

Varde Kommune har fået færre unge kontanthjælpsmodtagere. Siden april 2013 har kommunen nemlig givet 43 unge i alderen 18-29 et undervisningsforløb, der skal motivere de unge til at tage en uddannelse.

- Ideen med projekt ?På vej i uddannelse? er og var at få flere unge kontanthjælpsmodtagere til at tage en uddannelse. Dermed fik vi et tilbud, der supplerede de øvrige kommunale tilbud, der først og fremmest handler om at få unge kontanthjælpsmodtagere i arbejde, fortæller Søren Laulund, der er formand for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration.

De unge har først fået fem ugers undervisning, derefter været fem uger i praktik. Efter de 10 uger har mere end hver 3. deltager brudt kontanthjælpsmønsteret ? enten ved at begynde på en uddannelse eller i et job.

Med uddannelsestilbuddet har Varde taget forskud på kontanthjælpsreformen. Nu har alle kommuner nemlig fået pligt til at lave uddannelsesrettede tilbud til kontanthjælpsmodtagere under 30 år.