Kræftramte Birgitte: Begravelsen er min sidste fest

Begravelse i skoven, fodboldtema i kirken og kiste i pileflet. Ønskerne er mange og alternative, når folk skal herfra. Birgitte Pedersen er en af dem, der ønsker sig en anderledes begravelse.

Birgitte Pedersen fra Børkop er kronisk syg, så da hun fik konstateret kræft for anden gang i 2013, købte hun bogen ’Den sidste vilje’.

- Den er til at skrive ned, hvordan jeg ønsker, at min begravelse skal være, siger hun til TV SYD.

Birgitte Pedersen har nemlig allerede en idé om, at hendes begravelse skal være en smule anderledes.

- Jeg vil rigtig gerne, at folk skriver på min kiste i stedet for at give blomster.

Og hun er ikke den eneste. TV SYD har lavet en rundspørge blandt bedemandsforretningerne i Syd- og Sønderjylland. De fortæller, at kunderne i højere grad efterspørger anderledes eller alternative måder at blive begravet på. 

Det gælder også hos Bedemand Claus Madsen, der oplever, at der er en tendens til, at flere gør som Birgitte Pedersen og nedskriver ønsker for deres begravelser.

- Jeg har omkring 100 af ’den sidste vilje’ liggende her i skuffen, fortæller han TV SYD.

- Folk har taget stilling til, hvad de gerne vil, når de engang skal væk herfra. 

Ifølge Danmarks Statistik er der kommet færre kirkelige begravelser i Danmark. Det kan skyldes, at vi efterspørger alternative begravelser.

- Vi oplever, at kunderne oftere og oftere ønsker at blive begravet i skoven eller få deres aske smidt ud over havet, siger Claus Madsen.

 På TV SYD fredag aften kl. 19.30 kan du høre mere om Birgitte Pedersens sidste vilje. TV SYD sætter i dag og i løbet af næste uge fokus på begravelse og død i en nyhedsserie.