Kræftsygehus fyrer sygeplejersker

Region Syddanmark skærer seks procent af de ansatte på regions store kræftsygehus væk. Afskedigelserne sker, fordi sygehuset modtager færre kræftpatienter end forventet.

14 fuldtidsstillinger på Onkologisk Afdeling nedlægges. Det drejer sig bl.a. om sygeplejersker, som giver patienterne kemobehandling og stråleterapi, oplyser Vejle Amts Folkeblad.

Mister patienter

Dansk Sygeplejeråd undrer sig over nedskæringerne på Onkologisk Afdeling. Politikerne i Region Syddanmark har valgt at lade op mod 300 kræftpatienter behandle i Flensborg, selv om der er over-kapacitet på Vejle Sygehus, som er udpeget til regionens special-sygehus for kræftbehandling.

- Vi mister patienter fra Region Midt, som i højere grad selv tager sig af de midtjyske kræftpatienter, kombineret med, at der ikke længere er den samme vækst i behovet for eksempelvis strålebehandling.

Desuden skal flere jyske patienter end forventet behandles i Odense og ikke i Vejle, og en del syddanske patienter bliver behandlet i Flensborg. Det er en kombination af faglige og strukturelle forhold, som vi ikke er herrer over, siger den administrerende sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen til lokalavisen.

Onkologisk Afdeling i Vejle har 220 medarbejdere. Kræft-afdelingen har bl.a. specialiseret sig i pakke-løsninger, så patienter med mulige kræftsygdomme sikres hurtigere behandling. En model, som siden er kopieret andre steder i landet.

Regionsrådsformand Carl Holst afviser overfor avisen at pille ved aftalen med sygehuset i Flensborg. Mange sønderjyske kræftpatienter foretrækker at blive behandlet her, fordi det er tættere ved deres bopæl.

Vejle Sygehus vil forsøge at holde på de specialuddannede sygeplejersker. Nedskæringen skal løses med interne rokader og naturlig afgang, sånogle ubesatte stillinger og vikariater ikke bliver genbesat, siger sygehusdirektøren.