Kræver alle bilag på bordet

De konservative i Fredericia vil have alle byrådsmedlemmer til at offentliggøre deres kørselsregnskaber, og tidligere borgmester Uffe Steiner Jensen (S) skal yderligere fremlægge udgifterne til repræsentation i forrige valgperiode.

Udspillet kommer efter et ekstraordinært byrådsmøde i går, hvor byrådet enstemmigt udtrykte mistillid til den nuværende borgmester Thomas Banke (V), fordi han mistænkes for en række økonomiske uregelmæssigheder, blandt andet med kommunens betalingskort.

- Med Byrådets enstemmige beslutning i aftes har man valgt at konfirmere et soleklart moralsk kodeks, hvor man klart siger, at forekommer der tvivl eller rod i papirerne omkring for eksempel refusion af kørselsudgifter, ikke kun hos en borgmester, men også hos et byrådsmedlem, så bør vedkommende trække sig fra sit folkevalgte virke, skriver formanden og næstformanden for Fredericia Konservative Vælgerforening, Torben Møller Jørgensen og Toke Kieler, i en opfordring til byrådsmedlemmerne.

De ønsker også at få testet den administrative praksis med godkendelse af diverse udlæg.

- Det er vores klare forventning at alle byrådets medlemmer har orden i sagerne, og at de alle vil medvirke til at fjerne enhver tvivl herom, betoner de to konservative.