TV der bevæger dig

Kræver fængselsstraf til ung chauffør efter voldsom lastbilulykke

Et voldsomt harmonika-sammenstød kostede i december 2014 tre mennesker livet på motorvej E 45 ved Hedensted.

Vestre Landsret skal mandag tage stilling til om ung lastbilchauffør skal idømmes en frihedsstraf for uagtsomt manddrab efter et voldsomt harmonika-sammenstød, der i december 2014 kostede tre mennesker livet på motorvej E 45 ved Hedensted.

Lastbilchaufføren, der på ulykkestidspunktet var 23 år, blev i maj sidste år idømt bødestraf for uagtsomt manddrab som følge af , at chaufføren i sin lastbil bragede ind i en bilkø og forårsagede et stort harmonikasammenstød, hvor tre mennesker blev dræbt, og endnu flere blev kvæstet. 

Retten i Horsens valgte at idømme den 23-årige chauffør otte dagbøder à 500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år. Han blev kendt skyldig i tre gange uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af færdselsloven. I dommens præmisser fremgik det, at man ved strafudmålingen fulgte linjen i tidligere sager afgjort i Højesteret.

Ifølge byretten var chaufføren ikke tilstrækkeligt opmærksom og holdt ikke en passende afstand. Alligevel var det ikke nok til en fængselsstraf, mente retsformanden i byretten .

Anklageren mente derimod, at han skulle straffes med fængsel i tre måneder og har derfor anket dommen med krav om frihedsstraf.

- Min klient har ikke anket dommen og vi ønsker byrettens afgørelse stadfæstet, siger chaufførens advokat Henrik Hougaard til TV SYD.

I byretten fremgik det, at chaufføren hverken var påvirket af alkohol eller talte i telefon. Samtidig overholdt han køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte kun lidt hurtigere end tilladt.

Den 23-årige forklarede selv under retssagen, hvordan ulykken skete:

- Jeg kom kørende og har ikke noget foran mig i 200-300 meters sigt. Så kigger jeg ud i sidespejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig, sagde han.

Ulykkens dødsofre var en 54-årig mand fra Esbjerg og to kvinder på 19 og 21 år fra Vejle. Chaufføren er fra Randers.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden