Kræver straf til vognmænd

Den konservative finansordfører og transportordfører, Mike Legarth, vil have Skat til at skride ind mod vognmænd, der fifler med skatten.

TV SYD fortalte i går, at der sker systematisk svindel med skattefri udebetaling til chauffører. Det skattefri tillæg er beregnet til chauffører, der kører i udlandet, men alligevel har arbejdsgivere undladt at betale skat af en del af lønnen til chauffører, der alene kører i Danmark.

Skat er lige nu i gang med at kulegrave forholdene hos en sønderjysk vognmand, og det har resulteret i foreløbig 11 sager mod firmaets chauffører, der er blevet præsenteret for skatteregninger på mellem 50.000 og 60.000 kroner for indkomstårene 2010 og 2011.

Også 2012 bliver gransket af Skat, men her har kontrollen endnu ikke resulteret i krav om efterbetalinger.

Sparer lønudgifter

3F i Aabenraa oplyser, at nogle vognmænd stiller det som en betingelse for ansættelsen, at chaufføren er villig til at deltage i skattesvindlen.

På den måde kan vognmanden spare store lønudgifter, og chaufføren får stort set det samme udbetalt.

- Det her går ikke. Vognmændene skal ikke alene betale skatten. De skal også have store bøder, siger Mike Legarth.

Sønderjyllands Vogmandsforening tager afstand fra, at vognmænd fifler med skatten. Dermed undergraver de markedet for lovlydige vognmænd.

Underdirektør i Skat, Steen Deplace Hansen, siger at Skat har fokus på området.

- Vi ved, at "trafikken" foregår, og i det omfang arbejdsgiverne bevidst har givet forkerte oplysninger til Skat, står de til straf, siger han.