Kræver strenge straffe for sommerhusbrande

Anklageren har krævet strenge fængselsstraffe til de to tiltalte i sagen om en række sommerhus ved Vejle Fjord. Der falder dom i sagen ved Retten i Kolding kl. 16.

En 29-årig mand fra Vejle kræve idømt tre år og ni måneders fængsel, mens den anden tiltalte, en 20-årig mand, efter specialanklager Maja Fugls mening skal have 3½ års fængsel.

De to er tiltalt for otte sommerhusbrande, fire brandstiftelser på landejendomme, en ildspåsættelse af en gummiged, foruden 10 indbrud og seks tilfælde af groft hærværk. Hvis de dømmes kan de også forvente et krav om erstatninger på op mod fire millioner kroner.

De tiltalte har tilstået indbrud, men nægter brandstiftelse. Deres forsvarere afviste i deres procedure anklagerens påstand om strenge fængselsstraffe. De mener ikke, at der er tekniske beviser til at domfælde de to unge mænd.

Bl.a. afviste forsvarerne, at de teleoplysninger, som anklageren fremlagde mandag, kan bruges. Ifølge anklageren kan oplysninger om brug af mobiltelefoner bevise, at de i 13 og otte tilfælde har været i nærheden af gerningsstederne.

Begge tiltalte er erklæret egnede til almindelig straf. Den 20-årig er tidligere diagnostiseret med atypisk autisme og ADHD. Retslægerådet mener dog ikke, at mentalundersøgelsen taler for en behandlingsdom.