Kraftig vind fik brand til at udvikle sig eksplosivt

Den kraftige nordenvind fik branden hos Jysk i Vejle til at udvikle sig nærmest eksplosivt. Brandårsagen og arnestedet er endnu ikke fundet.

- Der er stadig risiko for sammenstyrtninger, så derfor har vi ikke mulighed for at komme ind på brandstedet, oplyser leder af lokalpolitiet i Vejle, viceplitiinspektør Frede Nissen, på dagens pressemøde.  

Det formodes, at branden er startet i en lille gård, hvor forretningen bl.a. opbevarer havemøbler. Der er bl.a. nogle lamper i gården, og mange møbler er indpakket i plast.

- Der var også nogle affaldssække, hvor branden kan være opstået, oplyses det. Den kraftige vind har fået ilden til at brede sig hurtigt.

- Da de ansatte opdager branden, er der allerede 6-8 meter høje flammer, tilføjer Frede Nissen.

Branden bliver opdaget af ansatte, som mødte ind kl. 8 for at åbne forretningen. I løbet af få minutter bredte branden sig til lageret, som bl.a. rummer mange madrasser, dyner og sengetøj.

De mange kunststoffer, som brændte, betød, at der blev varslet via sirenerne på Nørremarken og i Bredballe Alle beboere blev opfordret til at gå indenfor og lukke alle døre og slukke ventilationsanlæg.

Røgfanen bredte sig mod sydøst. Bl.a. til Bilkas varehus på den anden side af Horsensvej – og til den nærliggende Hældagerskolen.