Krammebamserne Theo og Thea skaber tryghed på børneafdeling

De yngste patienter på Kolding Sygehus kan fremover trøste sig med en sød, blød ven.

408 udgaver af krammebamserne Theo og Thea blev mandag leveret til Børneafdelingen på Kolding Sygehus. De skal skabe tryghed blandt hospitalets yngste patienter.

- Børnene, og forældrene for den sags skyld, er tit utrygge når de kommer her. Så det, at der er noget leg ind i det, det gør faktisk at vi kan få deres stressniveau en anelse ned, siger sygeplejerske på Kolding Sygehus, Jeannett Søndergaard, til TV SYD.

quote

Bamserne er en måde at møde børnene på. Vi kan begynde at lege lidt, allerede når vi møder børnene. Så bliver resten lidt nemmere.

Jeannett Søndergaard, sygeplejerske, Kolding Sygehus

De bløde tøjdyr bliver udleveret gratis til børn, der skal i narkose eller specialiserede udrednings- eller behandlingsforløb.

Ligesom det indlagte barn får bamsen også et armbånd med sit navn om håndleddet – og Theo og Thea er heller ikke bange for hverken plaster eller en nål i poten. På den måde skaber bamserne kontakt mellem børn og personale.

- Bamserne er en måde at møde børnene på. Vi kan begynde at lege lidt, allerede når vi møder børnene. Så bliver resten lidt nemmere, forklarer Jeannett Søndergaard.

Der bliver i alt uddelt 39.000 krammebamser fra TrygFonden til landets hospitaler.