Krav om hårde straffe til skunkbagmænd

Ni mænd bag kæmpe skunksag bliver mødt med krav om i alt 109 års fængsel. Det skriver Vejle Amts Folkeblad tirsdag.

De ni mænd, der formodentlig står bag en af Danmarks største skunksager, kan se frem til mellem ni og atten års fængsel hver.

I hvert fald hvis det står til anklagerne Anja Hedegaard og Nina Rohde, der kræver i alt 109 års fængsel under retssagen, som lige nu er i fuld gang.

De ni mænd er tiltalt for at producere og sælge skunk og amfetamin i forbindelse med, at de har drevet 13 skunklaboratorier fra Randers til Als og på Fyn. I TV SYDs område drejer det sig om Årre, Jelling, Horsens, Vejen, Christiansfeld, Nordborg og Lysabild på Als.

- Det er en alvorlig sag, fordi der er tale om rigtig mange penge, men også om store konsekvenser for samfundet. Alene indsmuglingen af de 4,9 liter amfetaminolie kunne have skabt et salg af fremstillet amfetamin til mellem 7,5 og 11,25 millioner kroner på gadeplan. Det ville have haft store følgeskader for samfundet, siger anklager Anja Hedegaard til Vejle Amts Folkeblad.

Det er en af Danmarks største skunksager, og sagen startede tilbage i 2012 i Vejen i Sydjylland, hvor politiet afslørede det første skunklaboratorium.

Anklagemyndigheden vil uddele den strengeste straf til en 32-årig vietnameser på 18 års fængsel. Normalt er strafferammen 16 år.

De syv andre, som er vietnamesere og hollændere, står til mellem ni og 15 års fængsel.

Retssagen fortsætter tirsdag og onsdag, og forventningen er, at der falder dom den 26. juni.