TV der bevæger dig

Kreativ messe begrænser billetsalg som følge af succes

Pilefletter Tenja Skotte - og et udvalg af hendes kreationer - er på scenen om lørdagen til Kreative Dage. Foto: Messe C Fredericia

Kongelig hofleverandør og blomsterkunstner Bjarne Als fra Bering House of Flowers byder på juletema om søndagen. Foto: Messe C Fredericia

1 af 2

Kreative Dage i Messe C Fredericia har haft fremgang lige siden begyndelsen. Jubilæumsudgaven styrer mod nye rekorder.

Allerede fem måneder før den 10. udgave af Kreative Dage er antallet af udstillere på højde med sidste år. Sidste år var 253 udstillere på plads, og der blev endnu engang slået besøgsrekord med i alt 22.183 besøgende.

- Det er lidt af en solstrålehistorie. Vi har ramt en positiv bølge, der ellers ikke er typisk for messeverdenen. Vi er ikke gået specifikt efter at vokse – det er kommet lidt af sig selv, siger messechef Lars Søndergaard til TV SYD.

Vi sætter færre lørdagsbilletter til salg, så vi spreder gæsterne mere ud på fredag og søndag. Det er bedre for alle parter.

Lars Søndergaard, messechef, Messe C Fredericia

Det der begyndte som en lokal udstilling er nu vokset til Nordens største, kreative messe.

- Der er naturligvis en større koncentration af gæster fra Jylland og Fyn. Men de kommer fra hele landet. Vores markedsføring er landsdækkende, og vi nyder godt af vores beliggenhed. 85 % af gæsterne kan være fremme indenfor to timer. Vi har endda også haft norske og svenske besøgende, forklarer messechefen og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig ikke den eneste messe af sin art i Danmark. Men de andre har lidt mere lokal og regional karakter. Omvendt har vi nået en størrelse, hvor vi heller ikke behøver at blive meget større.

Det oplevede både besøgende og udstillere på messen i 2017, hvor 9.000 gæster besøgte messen alene om lørdagen. De ankom meget koncentreret – og det skabte trængsel både på p-pladsen og inde i messehallerne.

Det er lidt af en solstrålehistorie. Vi har ramt en positiv bølge, der ellers ikke er typisk for messeverdenen.

Lars Søndergaard, messechef, Messe C Fredericia

- Derfor åbner vi nu tidligere, og der er sat et max på antallet af solgte billetter. Vi sætter færre lørdagsbilletter til salg, så vi spreder gæsterne mere ud på fredag og søndag. Det er bedre for alle parter – både besøgende og udstillere, slutter Lars Søndergaard.

Kreative Dage finder sted i MESSE C Fredericia den 26.-28. oktober. På scenen kan du blandt andet møde den kendte kjoledesigner Jesper Høvring, "strikkeguru" Christel Seyfarth og kongelig hofleverandør og blomsterkunstner Bjarne Als fra Bering House of Flowers. Se mere på Kreative Dages hjemmeside.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden