Kreative unge giver bud på supercykelsti

150 unge fra udvalgte skoleklasser har arbejdet med kreative ideer til at gøre cykelturen mere behagelig og mere sikker..

Konkurrencen er udskrevet i forbindelse med den supercykelsti, som Middelfart og Fredericia Kommune planlægger mellem de to byers banegårde. De unge, der kommer fra folkeskoleklasser og ungdomsuddannelser, har været inddelt i 30 grupper, som har udtænkt ideer.

F.eks. præsenterede Katrine Neergaard fra Erritsø Fællesskole Bygaden en app, som skal gøre det mere sikkert at lytte til musik under cykelturen.

- Vi får ikke de unge til at lade være med at have musik i ørerne, når de cykler. Men vores app skal gøre det muligt at få advarsler før f.eks. et højresving, mens man hører musik på Spotify, fortæller hun TV SYD.

Projektgruppen fra de to kommuner har observeret, at unge cyklister generelt har nogle dårlige cykelvaner:

De krydser vejen på farlige steder, ser sig ikke ordentligt for eller cykler uden hjelm eller med musik i ørerne. Nogle af grupperne skal også prøve at få ideer til, hvordan unge kunne motiveres til at cykle igen. Og til at få gode cykelvaner.

30 grupper fremlagde deres ideer på en masse på IBC.
30 grupper fremlagde deres ideer på en masse på IBC.
Foto: Kristoffer Hauervig Frederiksen, TV SYD

Førsteprisen til ungdomsuddannelseselever gik til  1.års eleverne Anders, Carl, Casper og Sebastian fra HTX,. Deres idé går på at lave en lånestation med cykler, hvor folk - både lokale, især de studerende og turister - kan låne cykler. Ideen minder om bycyklerne, man kender fra andre byer, hvor man låner en cykel i et tidsrum.

For folkeskoleeleverne vandt Isabella, Victoria, Julie, Zenia og Emilie fra 7C på Erritsø Fællesskole. Deres ide handler om at gøre Supercykelforbindelsen mere tryg og sikker bl.a. gennem belysning i form af særlige kunstværker på lygtepælene mv.

 

Fakta om projektet

Fredericia og Middelfart kommuner har fået støtte fra Vejdirektoratets supercykelstipulje til en forbindelse mellem de to byer.

Strækningen går fra Middelfart Station over den Gamle Lillebæltsbro og videre til Jernbanegade ved banegården i Fredericia samt Norgesgade i bymidten.

Supercykelstien mellem Middelfart og Fredericia skal sikre uddannelsessøgende og pendlere fra begge kommuner en sikker og tryg cykeltur og bidrage til at flere vælger cyklen frem for bilen.

Til dagens udstillingsmesse på IBC i Fredericia deltog elever fra IBC, HTX, Kirstinebjergskolen og Erritsø Fællesskole Bygaden (designlinjen).