Kriminelle i Sønderborg skal stoppes i opløbet

Sønderborg Kommune vil gå foran, når det gælder om at forebygge kriminalitet.

Ideen blev mandag præsenteret for justitsminister Morten Bødskov (S), da han besøgte Sønderborg for at bakke Socialdemokraterne op i den lokale valgkamp.

Tidligere minister og nuværende byrådsmedlem Frode Sørensen (S) peger på, at Sønderborg Kommune i forvejen har erfaringer med at forebygge kriminalitet.

Mange kvarterer har indført nabohjælp, vagtordninger i kommunale institutioner er samlet i det kommunale beredskab, og i værtshuskvarteret i Sønderborg er der indført videoovervågning.

Frode Sørensen foreslår, at kommunen bliver et eksperimentarium for forebyggelse af kriminalitet.

- Jeg synes vi har så mange gode eksempler allerede, at vi må være den naturlige samarbejdspartner, når der i fremtiden skal afprøves nye metoder til at forebygge kriminalitet. Jeg oplever, at både erhvervsliv, borgere og medarbejdere i den kommunale forvaltning er særdeles imødekommende for samarbejde med både politi og øvrige myndigheder og det, tror jeg, er en del af forklaringen på, at vi kan præstere så godt på forebyggelse, siger Frode Sørensen.

Ministeren besøgte blandt andet Trykkergangen og St. Rådhusgade i Sønderborg, hvor der er opsat otte faste og to styrbare kameraer.