Krise-møde i Fredericia om velfærd

Tillidsfolk fra hele landet er strømmet til Fredericia. 3500 er samlet til stormøde om velfærden i Danmark.

Deltagerne er tillidsfolk fra 11 forskellige fagforeninger, bl.a. Børne og Ungdomspædagogernes Landsforening, Bupl, Danmarks Lærerforening og Dansk Sygeplejeråd. Mødet er indkaldt under overskriften "Hold sammen på Danmark".

Pas på, regering!

- Det er ekstraordinært, at vi er så mange faglige organisationer samlet. Alene Bupl har 600 tillidsrepræsentanter her i dag, siger formand Henning Pedersen fra Bupl. Fredericia Messecenter er fyldt til bristepunktet. Omkring 3500 tillidsfolk står skulder mod skulder. Det må være en klar besked om, at vi står sammen. Det er et signal til regeringen om at passe på, fordi det er kerne-velfærden, som den piller ved, tilføjer Henning Pedersen.

Han tror, at det store fremmøde blandt andet er drevet af regeringens økonomiske redningsplan, som blev fremlagt onsdag.

- Det har været så provokerende et udspil. Især den del af det, som handler om, at det er de svageste grupper, som skal betale for den økonomiske krise, som andre har haft gavn af ved skattelettelser. Det forarger hele vejen rundt, siger Henning Pedersen.