TV der bevæger dig

Kristne skoler skrotter julemanden

02:14

1 af 2

Julens budskab er druknet i gaveræs, julefrokoster, nisser og pynt, der gør julen til al andet end en kristen højtid. Den tendens opfordrer Foreningen af Kristne Friskoler nu deres 35 skoler til at gå imod.

- Julen er børnenes fest, og det skal vi ikke tage fra dem. Men julens budskab er druknet i gaveræs, julefrokoster, nisser og pynt, der er blevet til alt andet end en kristen højtid. Og derfor opfordrer jeg de kristne friskoler til at holde lav profil i december, siger Hans Jørgen Hansen, der er sekretariatsleder i Foreningen af Kristne Friskoler, der har hjemme i Hedensted.

Foreningen af Kristne Friskoler opfordrer alle de kristne friskoler med deres næsten 7000 elever til at spare på kræfterne i julemåneden og i stedet give den en skalle i påsken.

- Vi vil gerne markere, at påsken er kristendommen største højtid. Derfor opfordrer vi de kristne friskoler til at holde lav profil i december og sætte alle sejl til i påsken, siger sekretariatschef Hans Jørgen Hansen.

Flere og flere forældre vælger, at sætte deres børn i kristne friskoler. Friskolerne har oplevet en tilgang på 10 procent de seneste tre år.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden