TV der bevæger dig

Kristne skoler skrotter julemanden

02:14

1 af 2

Julens budskab er druknet i gaveræs, julefrokoster, nisser og pynt, der gør julen til al andet end en kristen højtid. Den tendens opfordrer Foreningen af Kristne Friskoler nu deres 35 skoler til at gå imod.

- Julen er børnenes fest, og det skal vi ikke tage fra dem. Men julens budskab er druknet i gaveræs, julefrokoster, nisser og pynt, der er blevet til alt andet end en kristen højtid. Og derfor opfordrer jeg de kristne friskoler til at holde lav profil i december, siger Hans Jørgen Hansen, der er sekretariatsleder i Foreningen af Kristne Friskoler, der har hjemme i Hedensted.

Foreningen af Kristne Friskoler opfordrer alle de kristne friskoler med deres næsten 7000 elever til at spare på kræfterne i julemåneden og i stedet give den en skalle i påsken.

- Vi vil gerne markere, at påsken er kristendommen største højtid. Derfor opfordrer vi de kristne friskoler til at holde lav profil i december og sætte alle sejl til i påsken, siger sekretariatschef Hans Jørgen Hansen.

Flere og flere forældre vælger, at sætte deres børn i kristne friskoler. Friskolerne har oplevet en tilgang på 10 procent de seneste tre år.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden