Kritik af fyrværkerikontrol

Weekendens kontrol ved den dansk-tyske grænse af fyrværkeri købt i i Tyskland bliver nu mødt med kritik fra Fyrværkeribrancheforeningen.

Spild af ressourcer.

Så skarpt formulerer Karsten Nielsen kontrollen.

Han er direktør for fyrværkeribrancheforeningen, og efter hans mening så har politiet i disse dage alt for travlt med at kontrollere det lovligt indkøbte nytårskrudt, der kommer over grænsen fra Tyskland til Danmark.

Det er nemlig ikke lovligt at importere tysk fyrværkeri til Danmark - til trods for, at det er godkendt af tyske myndigheder.

- Jeg synes jo grundlæggende, at det er underligt, at noget der er godkendt i Tyskland og vurderet som værende sikkert for de tyske forbrugere, bliver farligt af at køre fem kilometer og komme ind over den danske grænse, kritiserer Karsten Nielsen.

Sikkerhedsgodkendt i Tyskland

Ifølge den danske lovgivning på fyrværkeriområdet må man nemlig ikke importere fyrværkeri fra Tyskland til Danmark - til trods for at fyrværkeriet er sikkerhedsgodkendt i Tyskland.

- Vi skal gå mere målrettet efter det farlige fyrværkeri, men her konfiskerer man altså artikler, som har tyske godkendelser eller CE-godkendelser og

som sagtens kunne blive godkendt i Danmark.

Bruger kræfterne forkert

Lovgivningen omfatter al fyrværkeri.

Det betyder at danskerne altså heller ikke må tage knaldperler med hjem over grænsen. Det får Karsten Nielsen til at mene, at krudtet bliver brugt forkert.

- Jeg synes man skal sende ressourcerne derhen, hvor der er behov for dem, og ikke i nær så stor grad stå på grænsen og tjekke, om turisterne eller danskerne er kommet til at tage en æske knaldperler med fra Tyskland til Danmark.

- Virkeligheden er, at hvis det er sikkert i Tyskland - så er det også

sikkert i Danmark, mener direktøren i Fyrværkeribrancheforeningen.