TV der bevæger dig

Kritik af valgplakater i midterrabat

Claus Aagaard har taget dette billede med sit mobilkamera i Skovgade i Vejle.

Claus Aagaard fra Bredballe ved Vejle kritiserer ophængning af valgplakater i nyudsprungne træer i midterrabatten på en meget befærdet gade i Vejle. Borgmesteren vil undersøge, om de hænger lovligt.

- Det er netop nu sæson for grimme valgplakater i byens rum, skriver Claus Aagaard til TV SYD. I år finder ophængningen desværre sted i skønne maj måned, og det kunne man leve med, hvis de politiske partier viste lidt omtanke og pli i forbindelse med deres forgrimmelse af det offentlige rum. Desværre er det det modsatte af respekt og pli, der kendetegner De Radikale i Vejle.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) har også set de mange radikale plakater i bl.a. Skovgade tæt ved Sygehuset.

- Dem der kommer først, får jo de gode pladser, siger han til TV SYD.

- Vi har ikke fået klager, men jeg vil undersøge, om ophængningen er i strid med reglerne, siger han. Borgmesteren er også formand for valgbestyrelsen op til EU-valget om tre uger.

- Det er frygteligt at se på, og jeg kan ikke tro, at det er lovligt, fortsætter Claus Aagaard. Jeg kan heller ikke forestille mig, at borgerne i Vejle kunne komme i tanker om at lade sig påvirke i positiv retning af en så uæstetisk og anmassende reklamekampagne.

Han opfordrer de radikale i Vejle til at bruge lygtepælene langs vejene, som andre partier gør.

- Hvis ikke vi havde hængt plakater op, havde andre, siger sekretær i den lokale radikale forening, Miloud Yousfii. Og som vi læser reglerne sidder de lovligt. Reglerne siger kun, at det er forbudt på veje, hvor der må køres 60 km/t eller mere.

- Valgplakater er et spørgsmål om synlighed - og vi er et lille parti med et lille valgbudget. Derfor gælder det om at få så meget synlighed som muligt for pengene.

Skovgade, Boulevarden og Horsensvej er målet for de radikale plakater. Specielt i Skovgade virker det voldsomt, fordi træerne står så tæt.

Beplantningen betyder i øvrigt, at plakaterne ikke kan komme op i de 2,3 meter, som er et krav i lygtepæle ved fortove og cykelstier.

Læs reglerne i linket herunder.

Reglerne for valgplakater

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden