Kritik af valgplakater i midterrabat

Claus Aagaard fra Bredballe ved Vejle kritiserer ophængning af valgplakater i nyudsprungne træer i midterrabatten på en meget befærdet gade i Vejle. Borgmesteren vil undersøge, om de hænger lovligt.

- Det er netop nu sæson for grimme valgplakater i byens rum, skriver Claus Aagaard til TV SYD. I år finder ophængningen desværre sted i skønne maj måned, og det kunne man leve med, hvis de politiske partier viste lidt omtanke og pli i forbindelse med deres forgrimmelse af det offentlige rum. Desværre er det det modsatte af respekt og pli, der kendetegner De Radikale i Vejle.

Borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) har også set de mange radikale plakater i bl.a. Skovgade tæt ved Sygehuset.

- Dem der kommer først, får jo de gode pladser, siger han til TV SYD.

- Vi har ikke fået klager, men jeg vil undersøge, om ophængningen er i strid med reglerne, siger han. Borgmesteren er også formand for valgbestyrelsen op til EU-valget om tre uger.

- Det er frygteligt at se på, og jeg kan ikke tro, at det er lovligt, fortsætter Claus Aagaard. Jeg kan heller ikke forestille mig, at borgerne i Vejle kunne komme i tanker om at lade sig påvirke i positiv retning af en så uæstetisk og anmassende reklamekampagne.

Han opfordrer de radikale i Vejle til at bruge lygtepælene langs vejene, som andre partier gør.

- Hvis ikke vi havde hængt plakater op, havde andre, siger sekretær i den lokale radikale forening, Miloud Yousfii. Og som vi læser reglerne sidder de lovligt. Reglerne siger kun, at det er forbudt på veje, hvor der må køres 60 km/t eller mere.

- Valgplakater er et spørgsmål om synlighed - og vi er et lille parti med et lille valgbudget. Derfor gælder det om at få så meget synlighed som muligt for pengene.

Skovgade, Boulevarden og Horsensvej er målet for de radikale plakater. Specielt i Skovgade virker det voldsomt, fordi træerne står så tæt.

Beplantningen betyder i øvrigt, at plakaterne ikke kan komme op i de 2,3 meter, som er et krav i lygtepæle ved fortove og cykelstier.

Læs reglerne i linket herunder.

Reglerne for valgplakater