Kritikken af DR Kontant fortsætter

Dagen efter DR Kontants indslag fra svineproducent Søren Søndergaards gård hagler kritikken ned over indslaget.

Tidligere i dag kunne tvsyd.dk bringe en pressemeddelelse fra Søren Søndergaard selv, der fortalte sin version af, hvordan besøget fra DR Kontant var foregået.

Og nu bringer tvsyd.dk en anden pressemeddelelse, der igen kritiserer gårsdagens indslag. I en meddelelse skriver formanden for Sønderjysk Landboforening Henrik Frandsen nemlig, at DR ikke leverer et korrekt billede af den danske svineproduktion.

Læs herunder hele meddelelsen fra Henrik Frandsen:

Er DR-Kontant gift med Dyrenes Beskyttelse?

Hvad er meningen ? må jeg bare spørge, når jeg ser DR Kontant´s yderst tendentiøse udsendelse i DR TV kl. 21.25 tirsdag aften.

Allerede straks før udsendelsens start benævner Kåre Quist udsendelsen som svineri- og dyrplageri i svinestalden. Og denne holdning gennemsyrer hele udsendelsen, og det gav TV seerne et helt forkert billede af hvordan en dansk flæskesteg bliver produceret.

DR Kontant var på besøg hos 2 danske svineproducenter, som velvilligt havde vist deres stalde frem, og som så efterfølgende blev ?hængt ud? i pressen ved hjælp af DR´s medbragte dyrlæge fra Dyrenes Beskyttelse Birgitte Dam. Godt krydret med skrækkelige engelske optagelser, fordi man åbenbart ikke selv kunne finde eksemplarer, der var fæle nok.

Lad mig dog slå fast, at svin er produktionsdyr og produktionsdyr skal behandles ordentligt. Ellers trives de for øvrigt heller ikke optimalt. Vi er i dansk svineproduktion fuldt opmærksom på, og har selv opsat et regelsæt ?Code of Practice?, som vi arbejder efter at overholde.

Men sprogbruget og klipningen af indslaget ligner et helt forvrænget billede af de faktiske forhold, der generelt kendes i staldene hos dygtige danske svineproducenter.

Jeg må derfor på det kraftigste protestere over DR Kontants og Kåre Quists helt ensidige og sensationsliderlige måde at fremstille et professionelt og valutaskabende erhverv som dansk svineproduktion på.
Det kan DR TV ? vort danske licensbetalte og uafhængige stats TV ? efter min bedste overbevisning ikke være bekendt.

Som anstændig TV kanal burde billeder og udtalelser have været vægtet fuldstændig modsat, hvis det skulle have givet et bare nogenlunde reelt billede af moderne svineproduktion.

Jeg vil slet og ret vove den påstand, at der her er tale om direkte ?uetisk journalistik? Kåre Quist! Det kan DR TV ikke være bekendt. Se dog at blive lidt nuancerede i journalistikken, og bliv skilt fra en ensidig interesseorganisation som Dyrenes Beskyttelse.

Til gengæld er vi meget enige i, at det måske er på tide, at der indgås en ny alliance mellem svineproducenter, detailled og forbrugere om, at kvalitet gerne må koste noget. Vi laver hellere end gerne kvalitetsprodukter, - faktisk også selv om vi ikke bliver betalt for det.