Kritikken har været voldsommere, end ministeren regnede med

Politisk kommentator Poul-Erik Thomsen mener, at Eva Kjer Hansen (V) har undervurderet, hvor meget kritik hun ville møde.

- Landbrugspolitik er altid en konfrontation, men den her konflikt havde hun nok ikke set komme, vurderer TV SYDs politiske kommentator, Poul-Erik Thomsen.

Han har fulgt nøje med i sagen om den stærkt kritiserede landbrugspakke, som miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) aktuelt er under beskydning for. Anklagerne går blandt andet på, at ministeren skulle have fusket med tallene.

- Hun blev sat op på en gloende kogeplade, da hun hun fik den her ministerpost, og hun har givetvis været klar over, at der ville komme en konfrontation, men hun har helt klart undervurderet styrken af kritikken, siger Poul-Erik Thomsen.

Til trods for, at hun har mødt heftig modstand, så har Eva Kjer Hansen dog indtil videre formået at klare sig helskindet igennem, mener Poul-Erik Thomsen

-  Hun har desuden været god til at håndtere sagen, og har udtalt sig i stedet for at gemme sig - på den måde har hun håndteret kritikken helt rigtigt ved at gå ind i problemstillingen. Ellers ville sneboldeffekten have været langt større, siger politisk kommentator, Poul-Erik Thomsen.

Ifølge ham kommer sagen ikke til at få nogen konsekvenser for ministeren.

- Hendes landbrugspolitik matcher regerings linje, så de kan ikke afsætte hende som minister. Hun bliver ikke fyret, og jeg tror heller ikke, der er udsigt til, at hun bliver væltet, siger han.