Kritiske venstrefolk ekskluderet

Venstremedlem har fået mail: Kære Kenny, du er ekskluderet.

Kenny Bruun Olsen er en af de fire Venstre-byrødder i Fredericia, der har forholdt sig meget kritisk til sin partifælle, borgmester Thomas Banke.

Han er også et af de fire medlemmer, der er blevet truet med eksklusion, hvis de ikke ændrede deres holdning - og støttede borgmesteren.

Men det har de fire nægtet, og i går aftes modtog de en mail med oplysningen om, at hvis de ikke ændrede holdning inden klokken 12 i dag, ville de blive indstillet til ekskusion.

Og det er nu sket, fortæller byrådsmedlem Kenny Bruun Olsen til DR Nyheder.

- Jeg modtog en mail klokken 14.08. Der står: Kære Kenny. På baggrund af din beslutning om at ekskludere borgmester Thomas Banke fra byrådet, indstiller bestyrelsen dig hermed til eksklusion fra Venstre.

- Jeg har det skidt med det. Jeg har jo lagt min overbevisning i det her parti. Jeg synes, det er forfærdeligt - jeg ved næsten ikke, hvad jeg skal sige. Jeg var jo af den overbevisning, at Thomas Banke havde lavet noget forkert. Og nu får vi den her...

- Men jeg tror på, at jeg har gjort det rigtige. Og jeg tror på, at vi godt kan komme tilbage igen, hvis vi får opbakning fra vælgerne.

- Jeg troede faktisk ikke, at det her kunne få så store personlige konsekvenser, siger en rystet Kenny Bruun Olsen til DR Nyheder.