Kro leverede forbudte wienerschnitzler

Gjerndrup kro ved Vejen er ifølge Fødevarestyrelsen sundhedsfarlig. Alligevel leverede kroen 600 wienerschnitzler til en fest i fredags.

Derfor kan ejeren af kroen nu se frem til politianmeldelse.

Fødevarestyrelsen kom på uanmeldt besøg på Gjerndrup kro fredag efter en henvendelse fra Avisen.dk.

- Rengøring og hygiejne var så ringe, at vi valgte at lukke virksomheden. Vi nedlagde forbud mod produktion og videre markedsføring og beslaglagde samtlige fødevarer, siger Eva Rosenørn, sektionsleder i Fødevarestyrelsen til Avisen.dk.

Men efter Fødevarestyrelsen havde forladt kroen, gik ejeren i gang med de 600 wienerschnitzler og mad til tre mindre fester.

- Jeg har snart været i fødevarekontrollen i 20 år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er fuldstændig skruppelløst at spille hasard med andre folks helbred på den her måde, siger Eva Rosenørn.

Kontrolbesøget fredag viste uhygiejniske forhold på kroen.

- Rengøringen var yderst mangelfuld, der var skimmelvækst i køleskabet, der stod skærebrædder og fødevarer på gulvene, der var ikke styr på temperaturen ved opvarmning, nedkøling eller opbevaring. Vi vurderede simpelthen, at det var direkte sundhedsfarligt, siger Eva Rosenørn til Avisen.dk.

Derfor aftalte Fødevarestyrelsen med ejeren, at maden destrueres.

Lørdag vendte Fødevarestyrelsen tilbage og konstaterede, at 600 wienerschnitzler var blevet leveret alligevel, plus mad til tre selskaber.

Og ejeren var i gang med at lave mad til flere selskaber lørdag aften.

Fødevarestyrelsen tilkaldte derfor politiet og sørgede for, at alle fødevarer blev overhældt med grøn farve.

Artikel i Avisen.dk