Kronprinsen på jagt efter krondyr

Kronprins Frederiks satsede på at få en bov med hjem til fryseren, da han torsdag var på jagt i Gludsted Plantage ved Ejstrupholm i Ikast-Brande Kommune.

Kronprins Frederik deltog i den årlige kongejagt efter krondyr sammen med 20 jægere. Ifølge Naturstyrelsen er der for mange krondyr i plantagen.

- Vi skal have nedbragt bestanden af hensyn til de omkringliggende marker, og det er dejligt, at der kommer nogen og vil hjælpe med det, sagde skovrider Poul Ravnsbæk til TV MIDTVEST inden jagten.

Prins Henrik og prins Joachim har tidligere deltaget i kongejagter i Gludsted, men det var første gang, kronprinsen besøgte den midtjyske plantage.

Kronprinsen fortalte, at han gerne ville have noget af kødet med hjem.

- Det er sundt og fyldt med proteiner og energi. Og så er det sjovt at fortælle ens børn hvad det er, de spiser. Mine børn er gode til at være lidt nysgerrige, hvad angår føden. Og det er klart, at når far selv har skudt en hjort, så er det ekstra spændende, sagde den kongelige jæger.

Jagt aflyst

Naturstyrelsen har aflyst en jagt med prins Joachim tirsdag i næste uge i Bommerlund og Frøslev plantage. Plantagerne blev så medtaget af stormen i forrige uge, at det er uforsvarligt at gå på jagt i dem.

I første omgang er Naturstyrelsen gået i gang med at rydde stierne i plantagerne for væltede træer.