TV der bevæger dig

Kronprinsesse Mary besøger Esbjerg-støttet klinik i Etiopien

Kronprinsesse Mary. Arkivfoto.

Kronprinsesse Mary besøger onsdag en etiopisk klinik, som erhvervslivet i Esbjerg og byens borgere har støttet gennem længere tid.

I dag får byen Mille i Etiopien royalt besøg, når Kronprinsesse Mary kommer forbi for at se sundheds- og fødeklinikken i lejren. Sammen med handels- og udviklingsminister Mogens Jensen er de to på arbejdsrejse, som blandt andet går til Afar-området Etiopien, der huser Afar-folket.

Esbjergensere og Esbjergs erhvervsliv har i flere omgange bidraget med materialer til sundheds- og fødeklinikken. Blandt andet en ambulance, fødepakker og flere materialer doneret af Falck, som blev afleveret af tidligere politibetjent Flemming Jørgensen, tidligere Falck-leder Rene Sivertsen og byrådsmedlem Mussa Utto, senest i 2011.

Hjælpen fra Esbjerg ? bedre kendt som ?Esbjerg-initiativet? - gør en stor forskel, som ændrer de små ting i tilværelsen i Aisaitalejren, der rummer 6.000 flygtninge fra Eritrea. Kvinderne i lejren har store problemer ved blandt andet fødsler, da kvindelig omskæring er meget udbredt i området. Og det er netop dette problem, som kronprinsessen vil sørge for får opmærksomhed ved sit besøg. På denne måde hjælper hun Etiopiens styre, da de i disse år forsøger at få kvindelig omskæring afskaffet, dog indtil videre uden stor succes.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden