Krybskytte på spil i sønderjysk plantage

Søndag aften blev en dåhjort skudt og efterladt såret ved vejkanten i Bommerlund Plantage nær Kruså.

Episoden er blot en ud af flere skyderier efter mørkets frembrud i den Sønderjyske Plantage, og nu har den lokale skovløber fra Naturstyrelsen, Steffen Panton, fået nok skriver DR Syd.

- Det er noget decideret svineri. Og i tilfældet fra i søndags er det jo nærmet dyremishandling, siger han til DR Syd.

Derfor er Steffen Panton sammen med andre fra Naturstyrelsen i Sønderjylland nu i det små begyndt at patruljere rundt i naturområdet efter mørkest frembrud for at få ram på krybskytteriet. Samtidig opfordrer han alle, der benytter plantagen, til at holde et vågent øje med mistænkelige biler.

Steffen Panton har dog ikke tænkt sig selv at skride til handling over for krybskytterne.

Og det er en god ide. For skulle man fange en krybstykke på fersk gerning, er det med at tage sine forholdsregler.

- Lad være med at gribe ind. Dem, der er på krybskytteri, de har våben. Det er ikke fordi, jeg mistænker dem for at skyde én, men ting kan pludselig løbe løbsk, siger politiassistent Poul Søgaard fra lokalpolitiet i Aabenraa.

 

 

Straffen for krybskytteri i Danmark består foruden en bøde også i konfiskering af våben og våbentilladelse samt i nogle tilfælde jagttegn. I værste fald kan det give op til to år fængsel.
 Hverken politiet eller naturstyrelsen har nogle tal for, hvor udbredt krybskytteri er i Danmark, men bekræfter at det sker med jævne mellemrum.