Krydsede motorvej til fods og blev dræbt

En mandlig fodgænger blev lørdag aften dræbt, da han på motorvejen syd for Vejle blev påkørt af en bil i det sydgående spor mellem de to rastepladser ved Skærup.

Søndag morgen var det endnu ikke lykkedes politiet at identificere den dræbte, der beskrives som mellem 30 og 35 år. Politiets teori er, at der er tale om en lastbilchauffør fra Østeuropa, der til fods forsøgte at komme fra den ene rasteplads til den anden.

 

Ulykken skete lørdag aften ved 20.30 tiden, da en bilist på vej mod syd pludselig så skyggen af en fodgænger på kørebanen.

- Føreren havde ingen mulighed for at undgå påkørslen. Fodgængeren var dræbt på stedet, mens bilisten og passagerne i personbilen slap uden fysiske skader - men var stærkt chokerede, siger vagtchef Hans Hoffensetz, Sydøstjyllands Politi til TV SYD.

De to rastepladser på E 45 ved Skærup ligger lige over for hinanden på hver sin side af motorvejen - og adskillige lastbiler med østeuropæiske chauffører holder weekend på pladserne. Muligvis har den dræbte været på besøg hos kolleger på den modsatte side af motorvejen.

Politiet har i nattens løb på  været i kontakt med lastbilchauffører på begge rastepladser, men ingen havde søndag morgen ved 06-tiden kunnet give et bud på, hvem manden er - eller hvorfra han kommer.

Flere lastbiler står parkeret på rastepladserne hen over weekenden uden, at chaufføren overnatter, så det det kræver et støre kontrolarbejde at finde frem til en savnet chauffør.