Krydstogtskibe lægger til kaj i Sønderborg

Drømmen om at gøre Sønderborg til destination for krydstogtsskibe bliver nu til virkelighed. I 2018 kommer de første skibe fyldt med turister til byen.

Drømmen om at gøre Sønderborg til destination for krydstogtsskibe bliver nu til virkelighed.

quote

Det som krydstogtrederierne er interesseret i, og som vi har, det er slotte, det er Danfoss Universe, det er 1884 oppe ved historiecentret (Dybbøl Banke red.), det er noget af det,  de har lagt vægt på.

Karsten Schøn, projektleder, Sønderborg Kommune

I 2018 kommer det første krydstogtskib med omkring 450 passagerer til Sønderborg, og fra 2019 regner byen med, at de helt store skibe med 3000 - 4000 passagerer også vil lægge til kajen - eller rettere de vil ligge for anker ude i vandet foran Sønderborg Slot, og så vil redningsbådene sejle passagererne ind til kajen.

- Det som krydstogtrederierne er interesserede i, og som vi har, det er slotte, det er Danfoss Universe, det er 1864 oppe ved historiecentret (Dybbøl Banke red.), det er noget af det, de har lagt vægt på, og det er noget, de ved, at deres klientel er rigtig meget interesseret i, fortæller projektleder i Sønderbog Kommune Karsten Schøn.

Krydstogter er en af de hurtigst voksende ferieformer i verden, og den store popularitet betyder, at rederierne hele tiden er på udkig efter nye, spændende destinationer, og en af disse destinationer bliver altså nu Sønderborg.