Krysantemum-bombe fundet i vejkant

En ukendt person har skaffet sig af med en af de livsfarlige 5 tommer krysantemom-bomber ved at smide den i en vejkant ved Nørre Snede. Og ung mand fra Juelsminde-kanten satte søndag bl.a. en krysantemum-bombe til salg på Facebook.

En forbipasserende opdagede søndag eftermiddag en fem tommer krysantemum-bombe i en vejkant på Lerretvej i Nørre Snede. Det fortæller TV Midtvest.

Forsvarets bomberyddere, IOD, har søndag fjernet bomben.

Fredag aften sprængte en krysantemumbombe en 11-personers bus i stykker i Ikast ikke så langt fra Nørre Snede. og søndag blev der afleveret en krysantemum-bombe på en genbrugsplads i Herning.

På landsplan er der blevet fundet 20 krysantemumbomber siden nytårsaften.

Det var krysantemum-bomber der nytårsaften tog livet af tre mænd i nærheden af Hobro.

Sydøstjyllands Politi har sigtet en 19-årig mand, der søndag satte bl.a. en krysantemum-bombe til salg på Facebook.

- Vi har været på besøg hos en 19-årig mand i Åstrup ved Juelsminde. Den unge mand havde sat en krysantemumbombe til salg på Facebook. - Vi fik et tip og tog på besøg hos ham, hvor vi beslaglagde en i har beslaglagt en 5 tommer krysantemum-bombe og 150 ulovlige kanonslag. fortæller politikommissær Allan Munkholm, Sydøstjyllands Politi, til Horsens Folkeblad.

- Vi har haft et par henvendelser. Og ring endelig, hvis du finder noget mistænkeligt, så skal vi nok reagere på det. Det er så farlige bomber, at borgerne ikke skal løbe nogen risiko, siger vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi Kjeld Jørgensen til TV SYD.

 

Fakta om krysantemum-bomber:

  •  Krysantemum-bomber er fyrværkeri lavet til professionelle.
  •  En krysantemum-bombe skal affyres fra et specielt affyringsrør. Bomben skydes cirka 100 meter op i luften, hvor den eksploderer og skyder en masse lyskugler ud til alle sider.
  •  Navnet på fyrværkeriet er givet, fordi den danner en buket af lyskugler på himlen, der kan minde om en krysantemum i blomst.
  •  Selve bomberne varierer i størrelsen fra en tennisbold til en stor fodbold.
  •  De mindste er kraftige nok til at sprænge en hånd i stykker.
  •  Hvis bomben nærmer sig størrelsen på en lille håndbold - cirka seks tommer - kan man miste livet.
  •  Nytårsnat mistede tre mænd livet i to forskellige ulykker i Mariager Fjord Kommune. Begge ulykker skyldtes krysantemum-bomber.
Kilde: Ritzau