Kun ansat 41 reddere: BIOS til krisemøde hos regionen

BIOS skal mandag stå skoleret for Region Syddanmark, efter at det er kommet frem, at selskabet kun har ansat 41 ud af de op mod 600 reddere, de skal bruge. Det skriver Beredskabsinfo.dk.

Når BIOS d. 1. september skal overtage dele af ambulancekørslen i Region Syddanmark, så skal de op mod 600 reddere, for at kunne løse opgaven. Men kun halvanden måned før, BIOS skal have aftaler med samtlige 550 reddere, har selskabet kun ansat 41.

Det får nu regionen til at indkalde BIOS' direktør, Morten Hansen, til et krisemøde mandag. Her skal direktøren ifølge Beredskabsinfo.dk forklare, hvordan han vil genskabe reddernes tillid til BIOS.

Ambulanceredderne i Aabenraa, Tinglev, Haderslev og Vojens har for få dage siden meddelt politikerne i Region Syddanmark, at de ikke længere har tillid til BIOS ? og at de derfor ikke ønsker at blive ansat i det hollandske selskab. I stedet har mange af redderne at arbejde i andre regioner, og derved blive under Falck.

Nu har redderne i Sønderborg, Ribe, Bramming, Grindsted, Billund og Vejen så også meddelt, at de deler deres kollegers bekymring og heller ikke har tillid til selskabet.

Og der er behov for en hurtig løsning på tillids-problemet, mener formanden for Præhospitaludvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen (V).

- Jeg er som politisk ansvarlig nødt til lynhurtigt at tage mig af sagen. Vi skulle gerne finde en handlingsplan, vi kan kommunikere ud til redderne. Der er ingen plan B. Hvad skulle det være? Hvis der er nogen, der tror, at vi løser alt ved at sige, at vi opgiver BIOS, så tager de fejl. Uden BIOS har vi ingenting, siger formanden til JydskeVestkysten.